Krevetová (kuřecí) polévka s rýžovými nudlemi

Recepty, Polévky

Suroviny

1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 PL sezamového oleje
3 ks pak choi
1 větší mrkev
2 stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
2 PL sojové omáčky
2 PL rybí omáčky
syrové šedé střední krevety (4 na porci) nebo 1 ks kuřecích prsíček
2 PL rýžového octa
zelená jarní cibulka
chilli
koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Do rozpálené Wok pánve dáme sezamový olej, přidáme nasekanou bílou část pak choy a tence nakrájenou mrkev a restujeme asi 5 minut. Přidáme česnek a zázvor a restujeme ještě 1 minutu. Zalijeme vývarem, přidáme sojovou i rybí omáčku a přivedeme k varu.

  2. Vložíme syrové nudle, povaříme 2 minuty, vmícháme krevety, zelené kousky pak choi a ještě vaříme 2 minuty. Odstavíme, přidáme nasekanou zelenou cibulku, rýžový ocet a podáváme. Do hotové polévky dáme čerstvý koriandr. a chilli.

  3. Kdo nemá rád krevety může je nahradit uvařeným kuřecím prsíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!