Krevetová polévka

Recepty, Mořské plody

Suroviny

1 l čirého rybího vývaru
6 velkých krevet
1 mrkev
kousek celeru
1 menší petržel
kousek pórku
kousek zázvoru
1 malá čili paprička
2 lžíce thajské rybí omáčky
1 lžíce sojové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Do rybího vývaru postupně přidáváme nadrobno nakrájenou zeleninu. Nejdříve mrkev a postupně přidáváme celer, petržel a o pár minut později pórek.

  2. Nastrouháme kousek zázvoru a vložíme ho do polévky. Spolu s ním přidáme jednu malou papričku a chvilku povaříme.

  3. Pak přidáme sojovou a rybí omáčku a krátce povaříme.

  4. Přidáme krevety, které povaříme krátce. Když zrůžoví, vyjmeme je.

  5. Když zelenina ve vývaru změkne, polévku odstavíme a přidáme čínské nudle.

  6. Podáváme v misce. A navrch klademe vyloupané krevety zbavené hlaviček a zadečků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!