Kachna na pomerančích
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kachna
- 6-8 menších pomerančů (popř. 4 velké)
- 1/2 citronu
- 2 - 4 vrchovaté polévkové lžíce kvalitní pomerančové marmelády
- 1 kuřecí vývar, popř.kostka slepičího bujónu (maggi)
- sůl
- pepř
Postup Kachna na pomerančích
Postup přípravy receptu
-
Kachnu naporcujeme, na stehna a prsa.
Kůži nařízneme do mřížky a na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem rozložíme nasolené a napepřené porce kachny, kůží dolů.
Zprudka opečeme z obou stran, aby se vypekl přebytečný tuk z kůže.
Porce vyjmeme z výpeku a vložíme do pekáčku.
Do menšího hrnce dáme marmeládu, 150 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, šťávu z půlky citronu a kostku bujonu. Za stálého míchání přivedeme k varu. Poté odstavíme z plotky. Dva oloupané pomeranče nakrájíme na malé kousky a vmícháme do uvařené omáčky.
Pomerančovou omáčkou přelijeme porce kachny v pekáči.
Přikryjeme druhou polovinou pekáče a vložíme do vyhřáté trouby (200°C).
Pečeme cca 1 a 1/2 hodiny, do změknutí, že masíčko odpadává od kosti. Během pečení přeléváme pomerančovou směsí v pekáčku. Ke konci pečení sebereme z povrchu výpeku přebytečný tuk. Podáváme s americkými bramborami, nebo šťouchanými bramborami s petrželkou. Přeji dobrou chuť:-).