Kachna na pomerančích

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachna
6-8 menších pomerančů (popř. 4 velké)
1/2 citronu
2 - 4 vrchovaté polévkové lžíce kvalitní pomerančové marmelády
1 kuřecí vývar, popř.kostka slepičího bujónu (maggi)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu naporcujeme, na stehna a prsa.

  2. Kůži nařízneme do mřížky a na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem rozložíme nasolené a napepřené porce kachny, kůží dolů.

  3. Zprudka opečeme z obou stran, aby se vypekl přebytečný tuk z kůže.

  4. Porce vyjmeme z výpeku a vložíme do pekáčku.

  5. Do menšího hrnce dáme marmeládu, 150 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, šťávu z půlky citronu a kostku bujonu. Za stálého míchání přivedeme k varu. Poté odstavíme z plotky. Dva oloupané pomeranče nakrájíme na malé kousky a vmícháme do uvařené omáčky.

  6. Pomerančovou omáčkou přelijeme porce kachny v pekáči.

  7. Přikryjeme druhou polovinou pekáče a vložíme do vyhřáté trouby (200°C).

  8. Pečeme cca 1 a 1/2 hodiny, do změknutí, že masíčko odpadává od kosti. Během pečení přeléváme pomerančovou směsí v pekáčku. Ke konci pečení sebereme z povrchu výpeku přebytečný tuk. Podáváme s americkými bramborami, nebo šťouchanými bramborami s petrželkou. Přeji dobrou chuť:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!