Romadurová omáčka k pečenému masu

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g bůčku
500 g vepřové pečeně
sůl
pepř
červená paprika (chilli)
kmín
voda
2 Romadury
200 ml sladké smetany
1 lžíce plnotučná hořčice
hladká mouka
pažitka
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, okmínujeme. Přidáme nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a pečeme při 170°C do změknutí. Maso z pekáčku vyjmeme a výpek z masa zbavíme vyvařením na plotně zbytku vody. Zbylý tuk zaprášíme moukou, lehce osmahneme a podlijeme vodou a asi 20 minut zvolna vaříme.

  2. Mezitím si rozmixujeme Romadury se smetanou a hořčicí. Směs společně s pažitkou přidáme do vzniklé omáčky a krátce prohřejeme. Nakrájíme si na plátky pečené maso.

  3. Plátky masa dáme na talíř a přelijeme Romadurovou omáčkou. Podáváme s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!