Romadurová omáčka k pečenému masu
Recepty, OmáčkySuroviny
- 500 g bůčku
- 500 g vepřové pečeně
- sůl
- pepř
- červená paprika (chilli)
- kmín
- voda
- 2 Romadury
- 200 ml sladké smetany
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- hladká mouka
- pažitka
- 1 cibule
Postup Romadurová omáčka k pečenému masu
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, okmínujeme. Přidáme nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a pečeme při 170°C do změknutí. Maso z pekáčku vyjmeme a výpek z masa zbavíme vyvařením na plotně zbytku vody. Zbylý tuk zaprášíme moukou, lehce osmahneme a podlijeme vodou a asi 20 minut zvolna vaříme.
Mezitím si rozmixujeme Romadury se smetanou a hořčicí. Směs společně s pažitkou přidáme do vzniklé omáčky a krátce prohřejeme. Nakrájíme si na plátky pečené maso.
Plátky masa dáme na talíř a přelijeme Romadurovou omáčkou. Podáváme s hranolky.