Špízový pekáč s brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřového masa (použita plec)
1 kg brambor
5 barevných paprik
1 ks velké cibule
1 ks lahůdkové cibule
100 g špeku
žampiony - 2 hrsti
5 stroužků česneku
60-80 ml oleje
1 PL Podravky
kmín
pepř
Adžika

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, jen opepříme a nakrájíme spolu s ostatními ingrediencemi na čtverce jako na špízy, brambory a větší žampiony na půl, malé necháme celé.

  2. Do mixéru dáme na dno trošku vody (3polévkové lžíce), česnek, trochu rozsekáme, přidáme olej, Podravku a vše dobře rozmixujeme.

  3. Vzniklou emulzi vlijeme do hlubokého plechu, přidáme vše ostatní, dobře promísíme, urovnáme, posypeme kmínem a Adžikou, dáme do 200°C předehřáté trouby a jdeme na cigárko s kafíčkem.

  4. Pečeme 60 minut a po každých 20 minutách prohrábneme.

  5. Nepodléváme, papriky pustí šťávy dost, která se ale včas odpaří.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!