Špízový pekáč s brambory
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 kg vepřového masa (použita plec)
- 1 kg brambor
- 5 barevných paprik
- 1 ks velké cibule
- 1 ks lahůdkové cibule
- 100 g špeku
- žampiony - 2 hrsti
- 5 stroužků česneku
- 60-80 ml oleje
- 1 PL Podravky
- kmín
- pepř
- Adžika
Postup Špízový pekáč s brambory
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, jen opepříme a nakrájíme spolu s ostatními ingrediencemi na čtverce jako na špízy, brambory a větší žampiony na půl, malé necháme celé.
Do mixéru dáme na dno trošku vody (3polévkové lžíce), česnek, trochu rozsekáme, přidáme olej, Podravku a vše dobře rozmixujeme.
Vzniklou emulzi vlijeme do hlubokého plechu, přidáme vše ostatní, dobře promísíme, urovnáme, posypeme kmínem a Adžikou, dáme do 200°C předehřáté trouby a jdeme na cigárko s kafíčkem.
Pečeme 60 minut a po každých 20 minutách prohrábneme.
Nepodléváme, papriky pustí šťávy dost, která se ale včas odpaří.