Perník s broskvemi a krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Perníkové těsto:
- 225 g mouky hladké
- 225 g polohrubá mouka
- 150 g cukr moučka
- 2 PL kakaa
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 2 vejce
- 150 ml oleje
- 150 ml mléka
- 2 PL marmelády
- 2 PL medu
- broskvový kompot(velká konzerva i část šťávy z broskví)
- Krém:
- 150 g másla
- 2 měkké tvarohy ve vaničce
- cukr moučka podle chuti
- pomerančová esence
- Čokoládová poleva
- 100 g cukr moučka
- 20 g másla
- 30 g 100% tuk(Omega,Iva)
- 30 g kakaa
- 3 PL horké vody
- pár kapek citronové šťávy
Postup Perník s broskvemi a krémem
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr, prášek do peč., prášek do perníku a kakao smícháme.
Přidáme vejce, olej, mléko, marmeládu, med a všechno šlehačem smícháme, přidáme trochu štávy s broskvového kompotu, ať jde hmota dobře roztáhnout na plechu, vyloženém pečícím papírem.
Rovnoměrně rozetřeme na plech a poklademe pokrájenými broskvemi. Pečeme v předehřaté troubě na 170°. Necháme vychladnout.
Krém: Maslo vyšleháme s cukrem, přidáme tvarohy a esenci jakou zrovna máme, já dala pomerančovou. Dobře všechno vyšleháme.
Poleva: Tuk a máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr, kakao a horkou vodu. Mícháme až se vše spojí. Nakonec přidáme pár kapek citr.šťávy a ještě promícháme.
Krém naneseme na vychladlý perník a polejeme čokoládovou polevou. Vidličkou projedeme polevu s krémem pro ozdobu.