Králičí játra na divoko se dvěmi druhy dipů a se zeleninovým salátem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g králičích jater
- čerstvý mletý pepř
- bobkový list
- několik zrnek nového koření
- jalovec
- mléko
- hořčice ostrá
- olej
- Suroviny na dip sýrový:
- 1 malý bílý jogurt
- 40 gramů sýru Gouda Wasabi - zelený
- 40 gramů sýru Gouda bez příchuti
- citronová šťáva
- pepř
- sůl
- 1 lžíce ostřejší hořčice
- Suroviny na brusinkový dip:
- 1 malý bílý jogurt
- 1- 2 lžičky brusinek
Postup Králičí játra na divoko se dvěmi druhy dipů a se zeleninovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme a namočíme na noc do mléka.
Druhý den jatra osušíme, potřeme slabounce pikantní hořčicí, posypeme pepřem a potřeme kořenovou směsí, kterou jsme si připravili z nadrceného koření nadivoko a takto necháme ještě hodinku v chladu.
Poté játra zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
Hotová játra osolíme až na talíři. Podáváme se salátem a s některým z uvedených dipů, s chlebem nebo s hranolkami, dá se i s opečeným bramborem. Zdobíme divokými brusinkami nebo s křenem. Dip jeden i druhý si můžeme pomalu připravit během opékaní jatýrek.