Králičí játra na divoko se dvěmi druhy dipů a se zeleninovým salátem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g králičích jater
čerstvý mletý pepř
bobkový list
několik zrnek nového koření
jalovec
mléko
hořčice ostrá
olej
Suroviny na dip sýrový:
1 malý bílý jogurt
40 gramů sýru Gouda Wasabi - zelený
40 gramů sýru Gouda bez příchuti
citronová šťáva
pepř
sůl
1 lžíce ostřejší hořčice
Suroviny na brusinkový dip:
1 malý bílý jogurt
1- 2 lžičky brusinek

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme a namočíme na noc do mléka.

  2. Druhý den jatra osušíme, potřeme slabounce pikantní hořčicí, posypeme pepřem a potřeme kořenovou směsí, kterou jsme si připravili z nadrceného koření nadivoko a takto necháme ještě hodinku v chladu.

  3. Poté játra zprudka opečeme na rozpáleném oleji.

  4. Hotová játra osolíme až na talíři. Podáváme se salátem a s některým z uvedených dipů, s chlebem nebo s hranolkami, dá se i s opečeným bramborem. Zdobíme divokými brusinkami nebo s křenem. Dip jeden i druhý si můžeme pomalu připravit během opékaní jatýrek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!