Králičí v jednom pekáčku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králičí plec s hrudí pro 2-3 osoby
4 střední brambory
1/2 mražené zeleniny pod svíčkovou
1 větší šalotka
2 bobkové listy
nasekaný tymián (může být sušený)
nasekaná majoránka (může být sušená)
nové koření
mletý koriandr
sůl
1 lžíce plnotučné hořčice
hrnek vývaru na podlévání
olivový olej na vytření pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Olivovým olejem vytřeme plech, na dno dáme nakrájenou šalotku, oloupané a větší kostky nakrájené syrové brambory, rovnoměrně narovnáme zeleninu, vše posypeme kořením a bylinkami. Navrch rozložíme králičí maso a vše přelijeme vývarem, ve kterém rozmícháme hořčici.

  2. Přikryjeme alobalem, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 35-40 minut. Sundáme alobal, podlijeme výpekem, případně přidáme další trochu vývaru a dopečeme dozlatova a doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!