Mascarpone cake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
cca 180 g sušenek výrazné chuti (já použila pomerančové polomáčené s mléčnou čokoládou zn. McVitie´s)
menší hrstička mandlových lupínků
cca 80-100 g rozpuštěného másla
Náplň:
250 g mascarpone
250 g tvarohu (tučnost dle libosti)
150 g zakysané smetany (taktéž tučnost dle libosti)
1 rovná lžíce sypké želatiny (používám Dr.Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtit (ručně nebo robotem), smíchat s mandlemi a máslem. Drobenku udusat do dortové formy vyložené peč.papírem a na 180°C péct 8 minut. (Pokud máte sušenky hodně tučné, stačí másla méně, pokud ale spíš sušší, másla se nebojte).

  2. Na náplň smíchat mascarpone, tvaroh a smetanu (ideálně vše pokojové teploty, pokud ne, pomůže tyčový mixér). Směs by měla být hladká.

  3. Dle návodu připravit želatinu a vmísit ji do hmoty. Želatiny je tam spíš symbolické množství, ale toto lehké zpevnění stačí! Nakonec náplň nalít do vychladlé formy a to celé nechat v lednici nejlépe 24 hodin (je to hezčí na řezu a korpus se příjemně proleží). Servírujeme např.s pomerančovou marmeládou (třeba i naředěnou nějakým dobrým alkoholem...)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!