Mascarpone cake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- cca 180 g sušenek výrazné chuti (já použila pomerančové polomáčené s mléčnou čokoládou zn. McVitie´s)
- menší hrstička mandlových lupínků
- cca 80-100 g rozpuštěného másla
- Náplň:
- 250 g mascarpone
- 250 g tvarohu (tučnost dle libosti)
- 150 g zakysané smetany (taktéž tučnost dle libosti)
- 1 rovná lžíce sypké želatiny (používám Dr.Oetker)
Postup Mascarpone cake
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtit (ručně nebo robotem), smíchat s mandlemi a máslem. Drobenku udusat do dortové formy vyložené peč.papírem a na 180°C péct 8 minut. (Pokud máte sušenky hodně tučné, stačí másla méně, pokud ale spíš sušší, másla se nebojte).
Na náplň smíchat mascarpone, tvaroh a smetanu (ideálně vše pokojové teploty, pokud ne, pomůže tyčový mixér). Směs by měla být hladká.
Dle návodu připravit želatinu a vmísit ji do hmoty. Želatiny je tam spíš symbolické množství, ale toto lehké zpevnění stačí! Nakonec náplň nalít do vychladlé formy a to celé nechat v lednici nejlépe 24 hodin (je to hezčí na řezu a korpus se příjemně proleží). Servírujeme např.s pomerančovou marmeládou (třeba i naředěnou nějakým dobrým alkoholem...)