Šťavnatý cizrnový salát

Recepty, Luštěniny

Suroviny

400 g cizrny
1 sklenička sušených rajčat v olivovém oleji
1/2 mladého pórku
100 g mozzarelly
3 lžičky bazalkového pesta
2 lžičky pikantní hořčice
2 stroužky česneku
ocet
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu opláchneme a namočíme přes noc.

  2. Druhý den uvaříme doměkka a scedíme.

  3. Do horké cizrny přidáme najemno nakrájený pórek, aby zvláčněl, sůl, pepř, hořčici, česnek utřený se solí, trochu oleje ze sušených rajčat a bazalkové pesto.

  4. Promícháme, přiklopíme a necháme v páře dojít.

  5. Do chladnoucího salátu přidáme kostičky mozzarelly, nakrájená sušená rajčata a promísíme.

  6. Dochutíme dle vlastní chuti - solí, pepřem, octem či hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!