Šťavnatý cizrnový salát
Recepty, LuštěninySuroviny
- 400 g cizrny
- 1 sklenička sušených rajčat v olivovém oleji
- 1/2 mladého pórku
- 100 g mozzarelly
- 3 lžičky bazalkového pesta
- 2 lžičky pikantní hořčice
- 2 stroužky česneku
- ocet
- pepř
- sůl
Postup Šťavnatý cizrnový salát
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu opláchneme a namočíme přes noc.
Druhý den uvaříme doměkka a scedíme.
Do horké cizrny přidáme najemno nakrájený pórek, aby zvláčněl, sůl, pepř, hořčici, česnek utřený se solí, trochu oleje ze sušených rajčat a bazalkové pesto.
Promícháme, přiklopíme a necháme v páře dojít.
Do chladnoucího salátu přidáme kostičky mozzarelly, nakrájená sušená rajčata a promísíme.
Dochutíme dle vlastní chuti - solí, pepřem, octem či hořčicí.