Šťavnatý kuřecí plátek pečený v marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- Marináda:
- 5 lžic oleje
- 100-150 ml vody
- 200 ml rajčatového pyré
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce dobré sojové omáčky
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky pepře
- sůl
- sušená bazalka nebo oregano
Postup Šťavnatý kuřecí plátek pečený v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí plátky. Každý pláte lehce naklepeme a osolíme. Smícháme marinádu a přidáme hrubě nakrájenou cibuli a česnek.
Maso naložíme do druhého dne do lednice. Hodinku před pečením maso vytáhneme a přikryté pečeme na 180 st. cca 40-45 minut. Neodkrýváme, necháme ho celou dobu v klidu.
Pokud dáváme maso do předem vyhřáté trouby, čas pečení může být kratší, záleží na velikosti plátků. Ale zbytečně ho neprodlužujeme, jen tak zůstane maso šťavnaté. Podáváme s tarhoňou nebo rýží.