Šťavnatý kuřecí plátek pečený v marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
Marináda:
5 lžic oleje
100-150 ml vody
200 ml rajčatového pyré
1 lžíce hořčice
1 lžíce dobré sojové omáčky
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
1/2 lžičky pepře
sůl
sušená bazalka nebo oregano

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí plátky. Každý pláte lehce naklepeme a osolíme. Smícháme marinádu a přidáme hrubě nakrájenou cibuli a česnek.

  2. Maso naložíme do druhého dne do lednice. Hodinku před pečením maso vytáhneme a přikryté pečeme na 180 st. cca 40-45 minut. Neodkrýváme, necháme ho celou dobu v klidu.

  3. Pokud dáváme maso do předem vyhřáté trouby, čas pečení může být kratší, záleží na velikosti plátků. Ale zbytečně ho neprodlužujeme, jen tak zůstane maso šťavnaté. Podáváme s tarhoňou nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!