Rajská polévka QWERTY

Recepty, Polévky

Suroviny

Zralá rajčata - 1,5 kg
sůl
pepř
olej
cukr
cibule
sušená bazalka
oregáno
tymián
provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Spaříme rajčata, odšlupkujeme je, odstraníme bubáky a nakrájíme na čtvrtinky. Do většího hrnce nalijeme trošku olivového oleje a na něm zpěníme dozlatova jednu větší cibuli.

  2. Přidáme rajčata, vodu, sůl, trošku pepře, trošku provensálského koření, trošku oregana, trošku tymiánu a o to víc bazalky. Vaříme cca 1 hodinu.

  3. Pokud je to příliš kyselé, tak přidáme asi jednu polévkovou lžíci cukru. Podle potřeby můžeme ještě dokořenit nebo přilít vodu. Nakonec vše rozmixujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!