Výborné bramborové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
400 g brambor (ve slupce vařených a na jemno nastrouhaných)
5 vajec
400 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
200 g dětské krupičky
1 prášek do pečiva
50 g hrubě nasekaných mandlí
Na dohotovení:
libovolná marmeláda (nejlépe osvědčená meruňková nebo rybízová)
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s oba cukry (krystalový,vanilkový) a bílky ušleháme zvlášť na tuhý sníh.

  2. Do žloutků jemně vmícháme nastrouhané brambory.

  3. Zvlášt si smícháme dětskou krupičku, prášek do pečiva a nasekané mandle.

  4. Na střídačku vmícháme sypkou hmotu (krupičku, pr.do pečiva, mandle) se sněhem do bramborového základu.

  5. Těsto rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem a pozvolna upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut.

  6. Každá trouba peče jinak, tak zkusíme těsto pomocí špejle. Pokud je po vpichnutí do těsta suchá, buchta je upečená.

  7. Po zchladnutí namažeme řezy marmeládou a polijeme ji čokoládovou polevou.

  8. Po ztuhnutí krájíme na menší kostky.

  9. Řezy jsou výborné, vláčné a takové mokré, no prostě vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!