Kapustový pudding Retro

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 dkg másla
8 dkg strouhané housky
2 vejce
1 kapustu
3 lžíce kyselé smetany
sůl
pepř
zelenou petržel
5 dkg uzeného masa nebo uzeniny (na posypání máslo a strouhanku)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou kapustu rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě a jemně usekáme.

  2. V míse utřeme máslo se žloutky, přidáme polovinu smetanou nebo mlékem provlhčené žemle, kapustu, sůl a nakonec sníh ze dvou bílků.

  3. Puddingovou formu vymastíme máslem a vysypeme strouhanou houskou, polovinu směsi do ni vlijeme, posypeme uzeným masem nebo uzeninou a doplníme zbytkem směsi. Formu přikryjeme víčkem a vaříme v páře ¾ hodiny. Ztuhlý pudding vyklopíme na mísu a posypeme strouhanou smaženou houskou.

  4. Podáváme s opečenými brambory. Chutná výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!