Marinované vepřové s mrkví
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové krkovice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 6-8 mrkví
- 1-2 lžíce hladké mouky
- kousek masoxu(nemusí být)
- lžíce krupicového cukru
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- štipec pepře
- trochu oleje na smažení
- sůl
- marináda:
- lžíce medu
- lžíce sójové omáčky
- lžíce worcesteru
- lžičku mleté papriky
- lžička citronové šťávy
- lžíce oleje
- sůl
Postup Marinované vepřové s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Nejprve z medu, sójové omáčky, worcesteru, mleté papriky, citronové šťávy uděláme marinádu-vše smícháme a dáme na moment povařit.
Maso nakrájíme na nudličky, dáme ho do misky a zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň 3 hodiny marinovat (já dala přes noc).
V kastrolu osmažíme najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, přidáme marinované maso i s marinádou, zprudka opečeme, přidáme mrkev, nakrájenou na kolečka, 15 minut necháme dusit ve vlastní šťávě a potom zalijeme vodou, dáme masox (nemusíme), cukr, kmín, pepř, promícháme a dusíme.
Až jsou maso i mrkev měkké, až se rozpadá, zalijeme malým množstvím vody s rozmíchanou moukou, dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí. Chuť musí být vyvážená a šťávy musí být dostatek, až se mrkev s masem zahustí, vypneme.