Marinované vepřové s mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové krkovice
1 cibule
2 stroužky česneku
6-8 mrkví
1-2 lžíce hladké mouky
kousek masoxu(nemusí být)
lžíce krupicového cukru
1/2 lžičky drceného kmínu
štipec pepře
trochu oleje na smažení
sůl
marináda:
lžíce medu
lžíce sójové omáčky
lžíce worcesteru
lžičku mleté papriky
lžička citronové šťávy
lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve z medu, sójové omáčky, worcesteru, mleté papriky, citronové šťávy uděláme marinádu-vše smícháme a dáme na moment povařit.

  2. Maso nakrájíme na nudličky, dáme ho do misky a zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň 3 hodiny marinovat (já dala přes noc).

  3. V kastrolu osmažíme najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, přidáme marinované maso i s marinádou, zprudka opečeme, přidáme mrkev, nakrájenou na kolečka, 15 minut necháme dusit ve vlastní šťávě a potom zalijeme vodou, dáme masox (nemusíme), cukr, kmín, pepř, promícháme a dusíme.

  4. Až jsou maso i mrkev měkké, až se rozpadá, zalijeme malým množstvím vody s rozmíchanou moukou, dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí. Chuť musí být vyvážená a šťávy musí být dostatek, až se mrkev s masem zahustí, vypneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!