Vepřová kýta na houbách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 kg vepřové kýty - nakrájené na silnější plátky
- 1 hrnek sušených hub
- sůl, pepř
- 1 velká cibule - nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátečky
- slunečnicový olej (cca 1 až 2 lžíce)
- 3-4 hrnky vody
- šťáva z 1/2 citrónu
- trochu solamylu na zatření
Postup Vepřová kýta na houbách
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby ve větší misce zalijeme studenou vodou a necháme pořádně odmočit aby dokonale změkly.
Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Maso z obou stran důkladně osolíme, jemně opepříme. Pokapeme citrónovou šťávou, kterou vmasírujeme do masa. To poté přidáme do misky s naloženými houbami. V lednici takto naložené maso necháme marinovat alespoň jednu hodinu.
V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek do zlatější barvy, ale aby cibulka jen zesklovatěla a následně přidáme maso. Z obou stran orestujeme, aby maso na obou stranách zbělalo, ale nezhnědlo. Poté podlijeme naloženou šťávou s houbami a dusíme na mírném ohni cca 30 minut. Občas maso ve šťávě otočíme a případně přidáme více vody.
Jakmile maso změkne, zatřeme solamylem. Podáváme s rýží.