Řezy z quinoy - základ pro bezlepkovou pizzu
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1/2hrnku quinoy - měla jsem bílou, ale může být jakákoliv
- 3 lžičky olivového oleje
- 1 hrnek vody
- 3 menší vejce
- 1 1/2 lžičky sušeného česneku
- sůl
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 hrnek strouhané mozzarelly - asi 150 g
Postup Řezy z quinoy - základ pro bezlepkovou pizzu
Postup přípravy receptu
-
Quinou propláchněte na hustém sítě studenou vodou, dejte ji do hrnce s dvěma lžičkami oleje. Ohřívejte na středním plameni asi pět minut a trošku orestujte. Pak přilijte vodu a zakryjte hrnec poklicí. Přiveďte k varu a nechte přibližně 15 minut povařit na mírném plameni, potom ještě asi pět minut odkryté nechte odpařit vodu - míchejte. Uvařenou quinou přendejte do mísy a nechte zchladnout.
Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte plech pečícím papírem a trochu vymažte nebo vystříkejte olejem. V menší misce prošlehejte vejce, lžičku olivového oleje, česnek, sůl, oregano, bazalku a kypřící prášek. Směs přidejte společně s třetinou strouhaného sýra k vychladlé quinoe a promíchejte.
Vzniklé těsto rozetřete na připravený plech asi půl centimetru silně. Dále můžete postupovat jako při přípravě pizzy - dejte sugo, to co máte na pizze rádi, sýr... Já dala jen zbytek strouhané mozzarelly.