Plněná kuřecí křidélka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

10 větších kuřecích křidélek
500 g mletého masa (vepřové + hovězí)
1 vejce
3 lžičky medvědího česneku
chilli dle chuti
sůl
barevný pepř
Marináda:
1 dcl oleje
5 lžic kečupu
pytlík koření Kuře Pepíno

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka očistíme a omyjeme.

  2. Mleté maso smícháme s vejcem, medvědím česnekem, chilli, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  3. Vzniklou směsí plníme křidélka tak, že prstem uděláme pod kůží otvor a do něj směs napěchujeme.

  4. Naplněná křidélka rozložíme na pekáč a potřeme je marinádou z uvedených surovin.

  5. Necháme pár hodin marinovat.

  6. Pečeme v troubě horkým vzduchem na 160°C asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!