Ryba s bramborami a zeleninkou z remosky

Recepty, Ryby

Suroviny

Brambory (syrové, nakrájené na plátky - množství tolik, aby nebylo vidět dno)
Ryba - já měla pangase, 2 filety
Zelenina mražená francouzská (viz.foto)- směs mrkev, celer, pastinák a pórek
máslo na pokladení na povrchu + na vymazání pekáčku
kmín
sůl
a alespoň jedna z těchto přísad -
naťová cibulka, čerstvá petrželka, pažitka...
sójová omáčka polosladká - půl lžíce
Na zálivku na rybu -
cibule 1/4 nakrájená na plátky
lžíce červeného vinného octa
zarovnaná lžička bazalky
špetka tymiánu
sůl
asi půl lžičky sladké papriky
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vymastíme si pekáček (remosku) máslem a vložíme syrové, oloupané brambory, nakrájené na kolečka. Posypeme kmínem, trochu posolíme a poklademe plátečky másla.

  2. Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátečky asi 1cm tlusté a promícháme v marinádě smíchané ze všech ingrediencí.

  3. Rybu potom položíme na brambory, posypeme např.naťovou cibulkou (moc dobré), na to nasypeme mraženou zeleninu tak, aby byl povrch celý pokryt, malinko posolíme, dáme ještě pár kousíčků másla a na to celé nalijeme sójovou omáčku smíchanou se lžící vody.

  4. V remosce jsem pekla asi 1 a 1/4 dozlatova, v rozehřáté troubě to bude určitě rychlejší.

  5. Protože mám petrželku na zahradě, dala jsem ji, vypadá to moc hezky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!