Ryba s bramborami a zeleninkou z remosky
Recepty, RybySuroviny
- Brambory (syrové, nakrájené na plátky - množství tolik, aby nebylo vidět dno)
- Ryba - já měla pangase, 2 filety
- Zelenina mražená francouzská (viz.foto)- směs mrkev, celer, pastinák a pórek
- máslo na pokladení na povrchu + na vymazání pekáčku
- kmín
- sůl
- a alespoň jedna z těchto přísad -
- naťová cibulka, čerstvá petrželka, pažitka...
- sójová omáčka polosladká - půl lžíce
- Na zálivku na rybu -
- cibule 1/4 nakrájená na plátky
- lžíce červeného vinného octa
- zarovnaná lžička bazalky
- špetka tymiánu
- sůl
- asi půl lžičky sladké papriky
- lžíce oleje
Postup Ryba s bramborami a zeleninkou z remosky
Postup přípravy receptu
-
Vymastíme si pekáček (remosku) máslem a vložíme syrové, oloupané brambory, nakrájené na kolečka. Posypeme kmínem, trochu posolíme a poklademe plátečky másla.
Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátečky asi 1cm tlusté a promícháme v marinádě smíchané ze všech ingrediencí.
Rybu potom položíme na brambory, posypeme např.naťovou cibulkou (moc dobré), na to nasypeme mraženou zeleninu tak, aby byl povrch celý pokryt, malinko posolíme, dáme ještě pár kousíčků másla a na to celé nalijeme sójovou omáčku smíchanou se lžící vody.
V remosce jsem pekla asi 1 a 1/4 dozlatova, v rozehřáté troubě to bude určitě rychlejší.
Protože mám petrželku na zahradě, dala jsem ji, vypadá to moc hezky.