Nákyp z kadeřávku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g listů kadeřávku
1 malá cibule
2 stroužky česneku
150 g tvrdého sýru
2 vejce
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kučeravý kel (kadeřávek) povaríme v troche vody asi 10 min. Potom ho rozmixujeme.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rozmixovaný kučeravý kel, osolíme, okoreníme a podusíme, kým sa nevyparí prebytočná voda.

  3. Necháme prechladnúť a vmiešame žĺtky, prelisovaný cesnak a nastrúhaný syr. Nakoniec vmiešame jemne sneh z bielkov.

  4. Zmes dáme do vymasteného pekáčika. Pečieme na 180°C asi 30 min, podľa výšky nákypu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!