Živáňské kousky s žampiony a řapíkatým celerem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty
- 1/2 svazku řapíkatého celeru
- 4 žampiony
- 2 cibule
- 100 ml olivového oleje
- 1 menší palička česneku
- 2-3 pl živáňského koření
- 1 kl Solamylu
- voda
Postup Živáňské kousky s žampiony a řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Maso a celer si nakrájíme na kostky, česnek na plátky, přidáme živáňské koření, olej. Vše zamícháme a dáme do lednice odležet, nejlépe do druhého dne.
Cibule nakrájíme na kostičky, zpěníme na oleji, přidáme nachystané maso, necháme zatáhnout. Žampiony si očistíme, nakrájíme na plátky a dáme k masu. Podlejeme a dusíme. Nakonec zahustíme solamylem a provaříme.