Pečené živáňské špízy se šťávičkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřová panenka
klobása
cibule
slanina
olivový olej
rajče
paprikový lusk
pórek
česnek
paprika sladká
koření na steaky
nějaká obloha:
kečup
hořčice
tatarka
může být:
houby
játra
chilli papričky
žampiony
párek
uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Téměř všechny ingredience si nakrájíme na kolečka, nebo malé kousky.

  2. Maso naklepat, posolit, opaprikovat, opepřit, zasypeme kořením na steaky, popatláme utřeným česnekem a olejem.

  3. Uděláme si přehledné kopičky z ingrediencí a postupně je na střídačku napichujeme na špejli, nebo jehlu.

  4. Naskládáme do pekáčku, do kterého dáme trochu oleje a trochu vody. Na špízy poházíme cibuli a pórek nakrájené na proužky, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme v troubě do měkka, aby byly pěkně pečené. Několikrát během pečení podlijeme trochou vody, aby byla šťávička. Tak 15 minut před koncem sundáme víko pekáče, aby špízy byly pečené pěkně do hněda a šťáva se vypekla na tolik porcí, kolik jich použijeme. Tou pak poléváme špízy i přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!