Kachní rillettes

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kg kachny
1 kg vepřového sádla (na škvaření)
2 dcl suchého bílého vína
sůl
pepř
bobkový list
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo vyškvaříme, škvarky vytáhneme. Z kachny stáhneme kůži, naporcujeme ji na díly, vložíme do hrnce i s kostmi. Zalijeme sádlem a vínem, aby maso bylo úplně potopené, vložíme bylinky, osolíme, opepříme a zakryjeme kůží.

  2. Dáme konfitovat do trouby 5-8 hodin na 80-100°C. Oddělíme veškeré maso od kostí do misky, přidáme trochu sádla z výpeku a maso rozmačkáme vidličkou, až vznikne jemná pomazánka. Vložíme do sklenic nebo misek, dolijeme výpekem a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!