Kachní rillettes
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kg kachny
- 1 kg vepřového sádla (na škvaření)
- 2 dcl suchého bílého vína
- sůl
- pepř
- bobkový list
- tymián
Postup Kachní rillettes
Postup přípravy receptu
-
Sádlo vyškvaříme, škvarky vytáhneme. Z kachny stáhneme kůži, naporcujeme ji na díly, vložíme do hrnce i s kostmi. Zalijeme sádlem a vínem, aby maso bylo úplně potopené, vložíme bylinky, osolíme, opepříme a zakryjeme kůží.
Dáme konfitovat do trouby 5-8 hodin na 80-100°C. Oddělíme veškeré maso od kostí do misky, přidáme trochu sádla z výpeku a maso rozmačkáme vidličkou, až vznikne jemná pomazánka. Vložíme do sklenic nebo misek, dolijeme výpekem a dáme vychladit.