Kořeněné a zapečené mleté maso

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix
100 g tvrdého sýra
2 větší syrové brambory
2 vejce
tak 100 ml smetany
100 g uzené nebo anglické slaniny
špetka chilli
1 lžička kari
1 lžička zázvoru
1 lžička majoránky
1 mletá červená uzená paprika
1 lžička drceného kmínu
1 lžička koriandru
1 lžička tymiánu
1 lžička pepře čerstvě mletého
olej na vytření pekáče
šťáva z 1/2 citronu
strouhanka
1 lžíce pažitky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy, osolíme ho, nalijeme smetanu, promícháme a necháme pár hodin odpočívat.

  2. Po odpočinutí přidáme vejce, veškeré koření, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, šťávu z citronu, nasekanou pažitku nadrobno, nastrouhaný tvrdý sýr, nastrouhané syrové brambory, pečlivě promícháme, abychom měli jemnou hmotu.

  3. Je-li třeba přisolíme a pokud se nám zdá, že je masa řídká, přidáme něco strouhanky, ale ne moc.

  4. Pak si vytřeme pekáček olejem, maso vtlačíme do celého pekáčku a celou hmotu potřeme dostatečně vodou a dáme péct nepřikryté na 18O°C 50-60 minut, aby se nám pěkně propeklo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!