Živáňské plněné kotletky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 150 g česnekové farmářské slaniny
- 2 nožičky libovolné klobásky
- 6 větších žampionů
- 1 červená kapie
- 1 mrkev
- 1 větší cibule
- 1 palice česneku
- 2 lžíce živáňského koření
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- mletý barevný pepř
Postup Živáňské plněné kotletky
Postup přípravy receptu
-
Každý plátek kotlety rozklepeme paličkou do stran, aby vznikl co největší plátek. Maso osolíme, opepříme, vetřeme do něj živáňské koření a potřeme plnotučnou hořčicí.
Na každou kotletku položíme plátek česnekové farmářské slaniny a na ni dva proužky klobásky a dva proužky kapie. Plátky pevně zavineme do roládky a buď sepneme párátkem, anebo je pak naskládáme pevně vedle sebe do pekáčku, aby dobře držely vcelku.
Zbylou slaninu nakrájíme na proužky, klobásku na kostky a obojí nasypeme do pekáčku.
Přidáme čtvrtky očištěných žampionů, klínky mrkve a plátky cibule. Promícháme a navrch položíme roládky z masa.
Neoloupanou palici česneku podélně rozřízneme a položíme mezi roládky.
Ještě vše zasypeme živáňským kořením, jenom mírně podlijeme vodou a zakryté pečeme v troubě asi 45 minut. Na dalších 15 minut pekáč odkryjeme a dopečeme.