Živáňské plněné kotletky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
150 g česnekové farmářské slaniny
2 nožičky libovolné klobásky
6 větších žampionů
1 červená kapie
1 mrkev
1 větší cibule
1 palice česneku
2 lžíce živáňského koření
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Každý plátek kotlety rozklepeme paličkou do stran, aby vznikl co největší plátek. Maso osolíme, opepříme, vetřeme do něj živáňské koření a potřeme plnotučnou hořčicí.

  2. Na každou kotletku položíme plátek česnekové farmářské slaniny a na ni dva proužky klobásky a dva proužky kapie. Plátky pevně zavineme do roládky a buď sepneme párátkem, anebo je pak naskládáme pevně vedle sebe do pekáčku, aby dobře držely vcelku.

  3. Zbylou slaninu nakrájíme na proužky, klobásku na kostky a obojí nasypeme do pekáčku.

  4. Přidáme čtvrtky očištěných žampionů, klínky mrkve a plátky cibule. Promícháme a navrch položíme roládky z masa.

  5. Neoloupanou palici česneku podélně rozřízneme a položíme mezi roládky.

  6. Ještě vše zasypeme živáňským kořením, jenom mírně podlijeme vodou a zakryté pečeme v troubě asi 45 minut. Na dalších 15 minut pekáč odkryjeme a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!