Mušle podle bráchy

Recepty, Mořské plody

Suroviny

1 porce:
10-15 čerstvých mušlí (slávky jedlé)
2 stroužky česneku
1/2 svazku zelené petrželky
1 dcl olivového oleje
2 dcl bílého vína
1,5 dcl kečupu (protlak, pyré)
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé mušle očistíme kartáčkem. Že jsou čerstvé poznáme podle toho, že jsou zavřené. Již otevřené nekupujeme !

  2. Do kastrolu nalijeme olivový olej a zahřejeme.

  3. Do horkého oleje prolisujeme 2 stroužky česneku a přidáme nadrobno nakrájenou kadeřavou petrželku, kterou rozhodně nešetříme.

  4. Necháme zpěnit a přidáme očištěné mušle, které podlijeme 2 dcl bílého vína.

  5. Přiklopíme a na mírném ohni vaříme/dusíme až se mušle otevřou. Sůl vůbec nepoužíváme, neboť mušle při otevření mají v sobě slanou mořskou vodu.

  6. Ke konci přidáme kečup (můžeme i rajské pyré nebo protlak) a ochutíme provensálskými bylinkami, podle chuti lze přidat malinko cukru.

  7. Společně se šťávou vaříme cca 5 - 8 minut.

  8. Servírujeme zvlášť mušle, a zvlášť šťávu, podáváme s bílým pečivem. Celková doba přípravy je cca 15 -20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!