Mušle podle bráchy
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 porce:
- 10-15 čerstvých mušlí (slávky jedlé)
- 2 stroužky česneku
- 1/2 svazku zelené petrželky
- 1 dcl olivového oleje
- 2 dcl bílého vína
- 1,5 dcl kečupu (protlak, pyré)
- provensálské koření
Postup Mušle podle bráchy
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé mušle očistíme kartáčkem. Že jsou čerstvé poznáme podle toho, že jsou zavřené. Již otevřené nekupujeme !
Do kastrolu nalijeme olivový olej a zahřejeme.
Do horkého oleje prolisujeme 2 stroužky česneku a přidáme nadrobno nakrájenou kadeřavou petrželku, kterou rozhodně nešetříme.
Necháme zpěnit a přidáme očištěné mušle, které podlijeme 2 dcl bílého vína.
Přiklopíme a na mírném ohni vaříme/dusíme až se mušle otevřou. Sůl vůbec nepoužíváme, neboť mušle při otevření mají v sobě slanou mořskou vodu.
Ke konci přidáme kečup (můžeme i rajské pyré nebo protlak) a ochutíme provensálskými bylinkami, podle chuti lze přidat malinko cukru.
Společně se šťávou vaříme cca 5 - 8 minut.
Servírujeme zvlášť mušle, a zvlášť šťávu, podáváme s bílým pečivem. Celková doba přípravy je cca 15 -20 minut.