Vaječná tlačenka plněná celými vejci

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

200 g šunkového salámu vcelku
200 g sýru Gouda vcelku
200 g majolky
330 g sterilované zeleniny Kunovjanka,Moravanka
200 ml okurkového láku
20 g želatiny na vaječnou tlačenku
1 menší cibule
9 natvrdo uvařených vajec
1 lžíce nasekaných lístků libečku
Dále:
silikonová forma na srnčí hřbet
potravinová folie

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nalijeme do sítka a necháme okapat. Nálev ze zeleniny smícháme v hlubším kastrůlku s okurkovým lákem a zahřejeme na cca 60 stupňů. Přisypeme želatinu, metličkou prošleháme a necháme 10 minut nabobtnat.

  2. Mezitím oloupeme vejce a cibuli. 4 vejce odložíme stranou, zbývající nastrouháme do větší mísy na hrubém slzičkovém struhadle. Na hrubých slzičkách nastrouháme i salám a sýr. Cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu také překrájíme na drobné kousky, přidáme majolku a promícháme.

  3. Nabobtnalou želatinu prošleháme metličkou, nalijeme do připravené vaječné směsi, přidáme libeček a vše důkladně promícháme.

  4. Polovinu směsi nalijeme do formy srnčího hřbetu, poklademe zbylými vejci a zalijeme druhou polovinou směsi. Přes naplněnou formu položíme potravinovou folii a necháme v lednici zatuhnout několik hodin, nejlépe do druhého dne. Poté tlačenku krájíme na cca 2 cm silné plátky a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!