Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec
Recepty, RybySuroviny
- 2 Rybí filety
- sůl
- 5 snítek petrželky
- 2 listy šalvěje
- citronová šťáva
- zakysaná smetana
- 100 g sýr tvrdý
- 2 stroužky česneku
- 4 cherry rajčátka
- 1 lžíce másla (rozpuštěného)
- Nové brambory
- čerstvý libeček
- sůl
- kmín drcený
Postup Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety očistíme a lehce osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme chvilku uležet.
Zakysanou smetanu si lehce osolíme, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájené rajčátka, rouehřáté máslo a najemno pokrájené bylinky. Směs promícháme.
Rybí filety si položíme do parní nádoby, navršíme na ně smetanovou směs, přiklopíme poklicí a dáme pařit.
Brambory si očistíme kartáčkem, rozkrájíme na čtvrtky, opláchneme, lehce osušíme, osolíme je, okmínujeme a posypeme najemno pokrájeným libečkem. Dáme je do parní nádoby.
Po pěti minutách paření ryby, přidáme brambory pod nádobu s rybou a paříme ještě asi 15 - 20 minut - dle typu brambor.
Pokud nám zbyde zakysanková směs, tak si jí můžeme dát k obědu, jako studenou omáčku na brambory.
Já jsem si udělala zakysanku s česnekem, rajčaty a solí. Nemám moc ráda tatarku a tahle studená omáčka je u nás hodně v oblibě. Pro Špagetku: šalvěj lze nahradit libečkem;-).