Čokoládový fondant s jahodovým coulis

Recepty, Moučníky

Suroviny

90 g kvalitní víceprocentní hořké čokolády
90 g másla
90 g krupicového cukru
60 g hladké mouky
3 vejce
máslo
polohrubá mouka na vymazání a vysypání formiček

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do lehké a nadýchané pěny.

  2. Cukr zašleháváme postupně po lžících.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme a dobře vymícháme máslo s čokoládou. Teplou čokoládovou směs opatrně vmícháme do našlehané směsi vaječné a postupně, stejně opatrně, vmícháme hladkou mouku.

  4. 4-6 keramických zapékacích jednoporcových formiček vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těstem plníme do 2/3 výšky a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Při správném upečení by střed těsta ve formičce měl být níž, než jeho upečené okraje. Podáváme s pikantní ovocnou omáčkou (coulis), v našem případě jahodovou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!