Čokoládový fondant s jahodovým coulis
Recepty, MoučníkySuroviny
- 90 g kvalitní víceprocentní hořké čokolády
- 90 g másla
- 90 g krupicového cukru
- 60 g hladké mouky
- 3 vejce
- máslo
- polohrubá mouka na vymazání a vysypání formiček
Postup Čokoládový fondant s jahodovým coulis
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do lehké a nadýchané pěny.
Cukr zašleháváme postupně po lžících.
Ve vodní lázni rozpustíme a dobře vymícháme máslo s čokoládou. Teplou čokoládovou směs opatrně vmícháme do našlehané směsi vaječné a postupně, stejně opatrně, vmícháme hladkou mouku.
4-6 keramických zapékacích jednoporcových formiček vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těstem plníme do 2/3 výšky a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Při správném upečení by střed těsta ve formičce měl být níž, než jeho upečené okraje. Podáváme s pikantní ovocnou omáčkou (coulis), v našem případě jahodovou.