Vepřové plátky zapečené s celerem a sýrem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřového masa krkovice
- 1/2 celeru
- sýr hermelín
- sůl
- pepř
- olej
- Knorr šťáva k vepřovému masu
Postup Vepřové plátky zapečené s celerem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C).
Celer očistíme a nakrájíme na menší hranolky.
Do kastrolu dáme vodu, osolíme, vložíme do ní celerové hranolky a vaříme cca 10 minut.
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran na oleji na pánvi opečeme.
Do zapékací nádoby dáme olej z pánve, na kterém jsme pekli maso, položíme na to opečené vepřové plátky.
Na opečené vepřové plátky dáme celerové hranolky, poklademe je nakrájeným hermelínem nebo posypeme nastrouhaným sýrem.
Nádobu vložíme do trouby a zapékáme cca 15 minut, resp. až sýr roztaje.