Sýrové lívanečky ze zbylé bramborové kaše

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

zbylá bramborová kaše (rozpis je na 1 slušnou porci kaše z brambor, másla a smetany)
2 vejce
100 g nivy
1 stroužek česneku
asi 10 cm pórku
100 ml mléka
hrubá mouka
pepř
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zbylou bramborovou kaši dáme do misky a rozšleháme ji se dvěma vajíčky. Přilijeme mléko a postupně přidáváme najemno nastrouhanou nivu. Zamícháme najemno nakrájený pórek a utřený stroužek česneku. Nakonec přidáme tolik hrubé mouky, abychom dosáhli hustoty těsta asi jako na bramborák. Opepříme a osolíme a necháme cca půl hodinky stát. Poté znovu promícháme, dosolíme a případně upravíme hustotu (mlékem nebo naopak moukou).

  2. Lívanečník dobře rozpálíme a snížíme na střední teplotu. Vytřeme olejem a do každé jamky vždy rozestřeme lžíci těsta. Opékáme z obou stran dozlatova. Včetně vytírání olejem pokračujeme až do spotřebování těstíčka. Podáváme se zeleninovou oblohou, případně salátem, sypaným drobenou nivou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!