Dědova dobrůtka

Recepty, Ostatní

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
3 vejce
1/4 l vody
1/8 l mléka
Náplň:
3 lžíce oleje
1 cibule
250 g žampionů
250 g šunky
pepř
kmín
sůl
1/2 houbového bujonu
zelená petržel
1 lžička worcesteru
1/2 šálku vody

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, mléko, vodu a vše rozšleháme. Těsto necháme odpočinout.

  2. Cibuli jemně nakrájíme, podusíme 5 minut na oleji a přidáme omyté, na plátky nakrájené žampiony. Šunku nakrájíme na kostičky a přidáme k podušeným žampionům. Podlijeme půl šálkem vody, přidáme kmín, sůl, pepř, houbový bujon, worcester a vaříme zprudka, až se voda vypaří. Naposledy vmícháme nasekanou petržel.

  3. Z těsta upečeme 4 omelety a ještě horké naplníme teplou náplní. Kdo nedělá jídlo pro děti, tak může podlít bílým vínem a přidat lžičku rajského protlaku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!