Hermelín smažený v mletém mase
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého masa mix
- 1 vejce
- 1 šalotka na jemno
- strouhanka podle potřeby
- mletý kmín
- sladká paprika
- sůl
- pepř
- petrželka nebo libeček
- ---
- Hermelín
- kolečka šunky
- olej na smažení
Postup Hermelín smažený v mletém mase
Postup přípravy receptu
-
Maso důkladně smícháme se všemi surovinami a necháme chvíli odpočinout.
Hermelíny rozkrojíme příčně na dvě kolečka. Na řez položíme stejně velké kolečko šunky a přitlačíme.
Mokrýma rukama obalíme sýry v tenčí vrstvě masa. Jde to dobře, ale ruce musí být pořád mokré.
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran. Ne úplně zprudka, aby se maso i sýr stačily propéct.
Hotové odkládáme na papírový ubrousek a podáváme s různě upravenými bramborami nebo zeleninou.