Hermelín smažený v mletém mase

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa mix
1 vejce
1 šalotka na jemno
strouhanka podle potřeby
mletý kmín
sladká paprika
sůl
pepř
petrželka nebo libeček
---
Hermelín
kolečka šunky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně smícháme se všemi surovinami a necháme chvíli odpočinout.

  2. Hermelíny rozkrojíme příčně na dvě kolečka. Na řez položíme stejně velké kolečko šunky a přitlačíme.

  3. Mokrýma rukama obalíme sýry v tenčí vrstvě masa. Jde to dobře, ale ruce musí být pořád mokré.

  4. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran. Ne úplně zprudka, aby se maso i sýr stačily propéct.

  5. Hotové odkládáme na papírový ubrousek a podáváme s různě upravenými bramborami nebo zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!