Panenka v panence
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 větší vepřová panenka (větší)
- 6 čerstvých žampionů
- 1 polosuchá klobása
- 15 dkg anglické slaniny
- 2 vejce
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka nebo kadeřávek
Postup Panenka v panence
Postup přípravy receptu
-
Nakrájime nadrobno oloupané žampiony, klobásu a asi 10dkg anglické slaniny (zbytek necháme na později).
Z vepřové panenky si z obou stran odkrojíme koncové špičky a panenku rozkrojíme podélně a rozklepeme na plát, který osolíme a opepříme z obou stran.
Koncové špičky panenky rozdrtíme v robotu nebo umeleme, osolíme, opepříme.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a rozdrcenou panenku na ní orestujeme, postupně přidáváme nakrájené žampiony, klobásu a slaninu.
Vše společně orestujeme doměkka a směs necháme zchladnout.
Poté ještě přimícháme vejce a čestvou nasekanou petrželku. Směs dobře promícháme a potřeme jí rozklepaný plát panenky a sepneme jehlami nebo svážeme do roládičky.
Vložíme do pekáčku a ještě povrch poklademe zbytkem anglické slaniny, aby se nám panenka zvrchu nevysušila. Pečeme na 200°C cca 45-60minut. Příloha: doporučuji šťouchané brambory s orestovanou červenou cibulkou a hrstkou čerstvé petrželky.