Jáhlová kaše

Recepty, Pro děti

Suroviny

200 g jahel
40 g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
600 ml vody
1 jablko
1 banán
30 g tvarohu ke strouhání
20 g rozinek
20 g mandlí
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly 3x spaříme, aby nebyly nahořklé.

  2. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou a přidáme mléko.

  3. Vaříme 10 minut, poté přidáme nakrájený banán a nahrubo nastrouhané jablíčko.

  4. Po 5-10min už bychom měli mít hustou kaši, do které zamícháme rozinky.

  5. Dáme na talíř, posypeme skořicí, nastrouhaným tvarohem a nasekanými ořechy.

  6. Upozorňuji, že kaše je velmi málo sladká, takže pokud máte radši sladší snídaně, doslaďte javorovým sirupem či oblíbeným sladem, případně můžete i medem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!