Grilované kančí maso na bylinkách, pečená zelenina a mini topinky s česnekem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg kančího masa (kýta, hřbet nebo svíčková)
- (Marináda na maso)
- 15 kuliček černého pepře
- 15 kuliček nového koření
- 6 bobkových listů
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 8 kuliček jalovce
- snítka rozmarýnu nebo 1/2 lžičky mletého
- přiměřené množství oleje (tak aby maso bylo ponořeno)
- 1 česnek
- 1 cibule
- sůl dle chuti
- (Suroviny na pečenou zeleninu)
- 3 červené papriky
- 3 zelené papriky
- 3 cibule
- 2 mrkve
- 1/2 bulvy celeru
- 6 stroužků česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř dle chuti
- Suroviny na mini topinky
- starší chléb
- olivový olej
- česnek
- sůl podle chuti
Postup Grilované kančí maso na bylinkách, pečená zelenina a mini topinky s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a jenom zlehka poklepeme.
Připravíme si marinádu - kuličky koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme nalámané bobkové listy, tymián a rozmarýn, vše spolu rozdrtíme a přesypeme do misky. Ke koření přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, 1 prolisovaný česnek, sůl podle chuti a olej. Já jsem maso ještě před naložením do marinády trochu z obou stran osolila (plus do marinády jsem taktéž sůl dala).
Maso naložíme a necháme nejméně dva dny odležet.
Potom je grilujeme (každý si ugriluje dle toho, jak má maso rád propečené):)
Zeleninu nakrájíme na kousky, přidáme olivový olej, sůl a pepř podle chuti a také nakrájený česnek, podle toho jak má kdo rád a vše pořádně promícháme.
Zeleninu rozvrstvíme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C do změknutí zeleniny (občas vše promícháme).
Mini topinky připravíme tak, že si ukrojíme pár krajíců staršího chleba.
Krajíce rozkrájíme na kousky a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
Vršek kousků chleba potřeme směsí z olivového oleje, česneku a soli.
Pečeme ze začátku na 200°C a potom zmírníme na 150°C a dopečeme dozlatova.