Grilované kančí maso na bylinkách, pečená zelenina a mini topinky s česnekem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg kančího masa (kýta, hřbet nebo svíčková)
(Marináda na maso)
15 kuliček černého pepře
15 kuliček nového koření
6 bobkových listů
1 lžíce sušeného tymiánu
8 kuliček jalovce
snítka rozmarýnu nebo 1/2 lžičky mletého
přiměřené množství oleje (tak aby maso bylo ponořeno)
1 česnek
1 cibule
sůl dle chuti
(Suroviny na pečenou zeleninu)
3 červené papriky
3 zelené papriky
3 cibule
2 mrkve
1/2 bulvy celeru
6 stroužků česneku
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř dle chuti
Suroviny na mini topinky
starší chléb
olivový olej
česnek
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a jenom zlehka poklepeme.

  2. Připravíme si marinádu - kuličky koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme nalámané bobkové listy, tymián a rozmarýn, vše spolu rozdrtíme a přesypeme do misky. Ke koření přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, 1 prolisovaný česnek, sůl podle chuti a olej. Já jsem maso ještě před naložením do marinády trochu z obou stran osolila (plus do marinády jsem taktéž sůl dala).

  3. Maso naložíme a necháme nejméně dva dny odležet.

  4. Potom je grilujeme (každý si ugriluje dle toho, jak má maso rád propečené):)

  5. Zeleninu nakrájíme na kousky, přidáme olivový olej, sůl a pepř podle chuti a také nakrájený česnek, podle toho jak má kdo rád a vše pořádně promícháme.

  6. Zeleninu rozvrstvíme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C do změknutí zeleniny (občas vše promícháme).

  7. Mini topinky připravíme tak, že si ukrojíme pár krajíců staršího chleba.

  8. Krajíce rozkrájíme na kousky a položíme na plech vyložený pečicím papírem.

  9. Vršek kousků chleba potřeme směsí z olivového oleje, česneku a soli.

  10. Pečeme ze začátku na 200°C a potom zmírníme na 150°C a dopečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!