Salát z červené řepy, červené cibule a bílého křenu
Recepty, SalátySuroviny
- 250 g červené řepy - předvařené
- 1/2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 červená cibule - podélně rozkrojíme a napříč nakrájíme na tenké plátky
- 2 lžíce strouhaného křenu
- sůl
- pepř
Postup Salát z červené řepy, červené cibule a bílého křenu
Postup přípravy receptu
-
Křen nastrouháme na jemném struhadle. Červenou řepu nakrájíme na klínky nebo plátky a rozložíme na talíř. Cibuli podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na jemné plátky.
Smícháme hořčici s olejem, pepřem a solí. Dobře prošleháme, aby vznikla kompaktní hmota.
Přes rozloženou řepu nasypeme nakrájenou cibuli, pak posypeme strouhaným křenem a zakapeme dresinkem.