Salát z červené řepy, červené cibule a bílého křenu

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g červené řepy - předvařené
1/2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce řepkového oleje
1 červená cibule - podélně rozkrojíme a napříč nakrájíme na tenké plátky
2 lžíce strouhaného křenu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Křen nastrouháme na jemném struhadle. Červenou řepu nakrájíme na klínky nebo plátky a rozložíme na talíř. Cibuli podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na jemné plátky.

  2. Smícháme hořčici s olejem, pepřem a solí. Dobře prošleháme, aby vznikla kompaktní hmota.

  3. Přes rozloženou řepu nasypeme nakrájenou cibuli, pak posypeme strouhaným křenem a zakapeme dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!