Falešné krkonošské kyselo
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 staršího chleba bez patky
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- drcený kmín
- majoránka
- sůl
- petrželová nať
- pepř
- źeleninový bujón
- hrst sušených hub
- ocet
- cukr
- sůl
- -----
- smažená cibulka (cibule, sádlo)
- 4 vejce
Postup Falešné krkonošské kyselo
Postup přípravy receptu
-
Drobně nasekanou cibulku osmažíme na sádle, zalijeme vodou, přidáme nakrájený chleba, nastrouhaný česnek, pepř, lžičku kmínu a majoránku. Vhodíme bujon a necháme 20 minut vařit. Mezitím pokrájené houby zalijeme do hrnku vroucí vodou.
Když je chleba rozvařený, rozmixujeme ho tyčovým mixérem dohladka. Přidáme houby i s vodou, necháme vařit ještě deset minut. Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme octem, solí a cukrem.
Na sádle uděláme míchaná vajíčka, jen je děláme trochu déle, aby nebyla krémová, ale dělaly se už menší žmolky, míchadlem je na pánvi ještě rozšťoucháme na menší kousky.
Na sádle pak ještě uděláme krásně zlatou cibulku. Polévku nandáme a přidáme vejce a cibulku.