Falešné krkonošské kyselo

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 staršího chleba bez patky
1/2 cibule
2 stroužky česneku
drcený kmín
majoránka
sůl
petrželová nať
pepř
źeleninový bujón
hrst sušených hub
ocet
cukr
sůl
-----
smažená cibulka (cibule, sádlo)
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nasekanou cibulku osmažíme na sádle, zalijeme vodou, přidáme nakrájený chleba, nastrouhaný česnek, pepř, lžičku kmínu a majoránku. Vhodíme bujon a necháme 20 minut vařit. Mezitím pokrájené houby zalijeme do hrnku vroucí vodou.

  2. Když je chleba rozvařený, rozmixujeme ho tyčovým mixérem dohladka. Přidáme houby i s vodou, necháme vařit ještě deset minut. Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme octem, solí a cukrem.

  3. Na sádle uděláme míchaná vajíčka, jen je děláme trochu déle, aby nebyla krémová, ale dělaly se už menší žmolky, míchadlem je na pánvi ještě rozšťoucháme na menší kousky.

  4. Na sádle pak ještě uděláme krásně zlatou cibulku. Polévku nandáme a přidáme vejce a cibulku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!