Zeleninová roláda z vaječného těsta
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 3 vejce
- 100 g strouhané mozzarelly - novinka v Lidlu (nebo jiný sýr)
- 100 g majonézy
- 1 lžíce polohrubé mouky
- pečená zelenina (libovolné)
- dvě hrsti strouhané mozzarely
- 1 vejce vařené natvrdo (nemusí být)
- (náplň můžete zvolit úplně jinou)
Postup Zeleninová roláda z vaječného těsta
Postup přípravy receptu
-
Vejce, majonézu, strouhaný sýr a mouku dejte do mísy a rozmíchejte dohladka. Rozehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Směs vylijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte, dokud nezačnou okraje těsta hnědnout.
Upečený korpus opatrně uvolněte nožem od pečícího papíru, posypte zeleninou, postrouhejte vejcem a přidejte i dvě hrsti strouhaného sýra.
Roládu stočte, přesuňte na alobal, zabalte a dejte asi na půl hodiny péci.
Náplň můžete samozřejmě zvolit podle své chuti a nápadu, klidně i masovou z umletého pečeného masa, posekaného kuřecího, restovaného na cibuli, houbovou smaženicí, rizotem, vlastně z jakéhokoliv jídla, které vám zbyde. Je dobré teplé ale i studené může být doplňkem chlebíčkového pohoštění.