Domácí pečivo se smaženou cibulkou, slaninou a škvarky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek vody
sůl
1 sáček sušeného droždí
1 vejce
asi 100 g rozpuštěného másla
100 g slaniny
1 cibule
škvarky (stačí pár na vůni)
vajíčko na potření
hrubá sůl
kmín
sezam

Postup přípravy receptu

  1. Mouku dáme do mísy, přidáme sušené droždí.

  2. Na pánvi usmažíme na oleji cibulku, slaninu a škvarky.

  3. Do mouky přidáme vychladlou cibulovou směs, přidáme vajíčko, rozpuštěné máslo a vodu. Zamícháme a dáme kynout.

  4. Z těsta pak tvarujeme různé houstičky, rohlíčky nebo bochánky, které pomašlujeme vajíčkem, posypeme solí, kmínem nebo sezamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!