Bebe buchta s brusinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 balíčky světlých bebe sušenek
3 lžičky instatní kávy
2 balíčky čokoládového pudinku
cca 800 ml mléka
2 smetany ke šlehání
2 zakysané smetany
1 mascarpone
4 lžíce nutely
2x ztužovač za studena
kakao
hrst brusinek mražených
trochu cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme vhodnou nádobu. Já použila pekáček s vyndavacím dnem o rozměrech 25 x 25 cm, který vyložíme alobalem.

  2. Pudink uvaříme podle návodu, ale s použitím 800 ml mléka. Necháme lehce vychladnout.

  3. Kávu rozpustíme asi v 300 ml vařící vody. V míse rozmícháme zakysané smetany s mascarpone, nutelou, trochou kávy na ovonění a cukrem dle chuti.

  4. Ztužovač použijeme dle návodu a vmícháme do mascarpone. Smetanu vyšleháme a smícháme s druhým sáčkem ztužovače za studena. Brusinky krátce povaříme s cukrem dle chuti a necháme vychladnout.

  5. Formu máme tedy obalenou alobalem a poskládáme na dno a po stranách bebečka, která nejprve namočíme každou zvlášt v rozpuštěné kávě. Když máme rozloženo, přidáme pudink, rozetřeme, na to dáme náplň z mascarpone, rozetřeme a nakonec vyšlehanou smetanu

  6. Podle obrázků zdobíme. Nastříhala jsem proužky z papíru, naskládala je navrch buchty a posypala kakaem. Proužky sundáme a dáme ztuhnout buchtu do druhého dne. Druhý den zdobíme brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!