Bramborová Charlotta
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- cca 750 g brambor
- 2 kuřecí řízky
- 2 hrsti nakrájené hlívy ústřičné
- 2 vejce
- cca 100 g tvrdého sýru
- 1/2 hrst medvědího česneku
- 1/2 hrst pažitky
- 2 PL zakysané smetany
- sůl
- olej
- sádlo na vymazání
- strouhanka na vysypání
Postup Bramborová Charlotta
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme zchladnout. Poté je rozmačkáme.
Mezitím nakrájíme maso a hlívu na menší kostičky, osolíme a orestujeme je na oleji. Necháme zchladnout. Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme.
Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a opatrně vložíme směs, kterou uhladíme. Misku přikyjeme alobalem a dáme do vodní lázně do rozpálené trouby na 220°C. Necháme cca 45 minut, dokud neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.