Pikantní vepřová kýta s červenými fazolemi
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové kýty
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovku červených fazolí
- 2 lžíce oleje
- 1 malou mrkev
- 1 bílou papriku
- 200 g žampionů
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 100 ml červeného vína
- 1 lžičku třtinového cukru
- 1 lžíci octa
- sladkou papriku
- chilli koření
- 1 čerstvou chilli papričku
- špetku čerstvě namletého pepře
- sůl
- K podávání:
- strouhaný křen
- šalotku nakrájenou na kolečka
- petrželku
Postup Pikantní vepřová kýta s červenými fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a pak na nudličky, cibuli na kostičky, papriku na proužky, mrkev na nudličky (zubatou škrabkou).
Rozpálíme hlubokou pánev, nejlépe Wok, dáme olej a vložíme cibuli, restujeme a přidáme maso. Když se maso zatáhne ze všech stran, přidáme česnek a koření, promícháme, přidáme nakrájenou papriku a mrkev.
Mícháme a restujeme, přidáme ocet, cukr, zamícháme a podlijeme červeným vínem. Necháme krátce povařit, jen odpařit alkohol a podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, posypané křenem, šalotkou a petrželkou.