Pikantní vepřová kýta s červenými fazolemi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové kýty
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 plechovku červených fazolí
2 lžíce oleje
1 malou mrkev
1 bílou papriku
200 g žampionů
2 lžíce rajčatového protlaku
100 ml červeného vína
1 lžičku třtinového cukru
1 lžíci octa
sladkou papriku
chilli koření
1 čerstvou chilli papričku
špetku čerstvě namletého pepře
sůl
K podávání:
strouhaný křen
šalotku nakrájenou na kolečka
petrželku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a pak na nudličky, cibuli na kostičky, papriku na proužky, mrkev na nudličky (zubatou škrabkou).

  2. Rozpálíme hlubokou pánev, nejlépe Wok, dáme olej a vložíme cibuli, restujeme a přidáme maso. Když se maso zatáhne ze všech stran, přidáme česnek a koření, promícháme, přidáme nakrájenou papriku a mrkev.

  3. Mícháme a restujeme, přidáme ocet, cukr, zamícháme a podlijeme červeným vínem. Necháme krátce povařit, jen odpařit alkohol a podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, posypané křenem, šalotkou a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!