Omáčka s koprem a zeleninou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 hrnek kedlubny
- 1 hrnek mrkve
- 1 hrnek mražených fazolových lusků
- 1 hrnek vody
- 200 ml plnotučného mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- máslo dle potřeby
- 1 malá cibule
- 1/4 červené kapie
- 50 g anglické slaniny
- 2 vařená vejce
- kopr ve sladkokyselém nálevu - dle chuti
- 1 lžička cukru
- 1 bujón
- 1 lžička plnotučné hořčice
Postup Omáčka s koprem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kapii a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky.
Na másle usmažíme cibuli a poté vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a přidáme hořčici a bujón. Po zavaření přidáme kedlubnu, mrkev, kapii a fazolky.
Hustou směs za občasného zamíchání necháme asi 10 minut mírně probublávat. Oloupeme vejce a anglickou slaninu na sucho orestujeme na teflonové pánvi.
Omáčku se zeleninou zjemníme mlékem, necháme přejít varem a odstavíme. Vmícháme kopr i s nálevem dle chuti a osladíme asi 1 lžičkou cukru.
Jednotlivé porce na talíři posypeme anglickou slaninou a nasekaným vejcem.