Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g kuřecího nebo králičího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g rajského protlaku
- 200 g hlívy ústřičné
- červené víno nebo vývar, dle potřeby
- máslo - velikosti ořechu
- olej
- sůl
- pepř mletý
- snítka tymiánu
Postup Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kuřecí nebo králičí maso pokrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a na malém množství oleje osmažíme za občasného promíchání ze všech stran.
Po osmažení masa přidáme krátce orestovat i protlak s nasekaným česnekem, následně přisypeme na nudličky pokrájenou hlívu s tymiánem a dále smažíme do povadnutí hlívy.
Maso s hlívou podlijeme minimálním množstvím vína nebo vývaru (ragú nebudeme zahušťovat) a pod poklicí dusíme, za občasného promíchání a podlití dle potřeby, do změknutí masa.
Nakonec dle chuti ragú osolíme, opepříme a odstavíme. Vyndáme vyvařenou větvičku z tymiánu, do ragú vložíme ořech másla, který necháme během míchání rozpustit. Ragú již nevaříme. Podáváme s těstovinami, noky, bramborem, rýží, kroketami.