Kuřecí / králičí ragú s hlívou

Recepty, Houby

Suroviny

300 g kuřecího nebo králičího masa
1 cibule
2 stroužky česneku
50 g rajského protlaku
200 g hlívy ústřičné
červené víno nebo vývar, dle potřeby
máslo - velikosti ořechu
olej
sůl
pepř mletý
snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuřecí nebo králičí maso pokrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a na malém množství oleje osmažíme za občasného promíchání ze všech stran.

  2. Po osmažení masa přidáme krátce orestovat i protlak s nasekaným česnekem, následně přisypeme na nudličky pokrájenou hlívu s tymiánem a dále smažíme do povadnutí hlívy.

  3. Maso s hlívou podlijeme minimálním množstvím vína nebo vývaru (ragú nebudeme zahušťovat) a pod poklicí dusíme, za občasného promíchání a podlití dle potřeby, do změknutí masa.

  4. Nakonec dle chuti ragú osolíme, opepříme a odstavíme. Vyndáme vyvařenou větvičku z tymiánu, do ragú vložíme ořech másla, který necháme během míchání rozpustit. Ragú již nevaříme. Podáváme s těstovinami, noky, bramborem, rýží, kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!