Bulgur zapečený cuketou a fetou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g bulguru
- 600 ml vody
- 2 lžičky rajského protlaku
- 250 g sýru feta
- 250 g cottage cheese
- 4 stroužky česneku
- 2 střední cukety
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1 lžička sušené petržele
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1/2 lžičky sušené majoránky
- cherry rajčátka
- sezamová semínka
Postup Bulgur zapečený cuketou a fetou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme bulgur ve vodě s rajským protlakem. Jakmile je všechna tekutina vsáknutá, necháme vychladit.
Cibuli nakrájíme na slabé proužky a vsypeme na pánev s trochou oleje, přidáme utřený česnek a jakmile začne směs vonět, přidáme všechny bylinky, cukety pokrájené na kolečka nebo kostičky, snížíme teplotu a zakryté chvíli povaříme, aby cuketa změkla.
Mezitím v misce smícháme vejce s cottage cheese a rozdrobenou fetou. Do zapékací misky dáme nejdřív vychladlý bulgur, na něj navršíme cuketovou směs a zakryjeme směsí s fetou. Na vrch dáme na kolečka pokrájená rajčátka a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme zakryté 30 minut při 180 stupních (horkovzdušná trouba), poté odkryjeme a dalších 15 minut pečeme, aby povrch zezlátl. Po upečení vyndáme a necháme alespoň 5 minut vychladnout. Podáváme teplé nebo studené.