Bulgur zapečený cuketou a fetou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g bulguru
600 ml vody
2 lžičky rajského protlaku
250 g sýru feta
250 g cottage cheese
4 stroužky česneku
2 střední cukety
2 vejce
1 cibule
1 lžička sušené petržele
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky sušené bazalky
1/2 lžičky sušené majoránky
cherry rajčátka
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme bulgur ve vodě s rajským protlakem. Jakmile je všechna tekutina vsáknutá, necháme vychladit.

  2. Cibuli nakrájíme na slabé proužky a vsypeme na pánev s trochou oleje, přidáme utřený česnek a jakmile začne směs vonět, přidáme všechny bylinky, cukety pokrájené na kolečka nebo kostičky, snížíme teplotu a zakryté chvíli povaříme, aby cuketa změkla.

  3. Mezitím v misce smícháme vejce s cottage cheese a rozdrobenou fetou. Do zapékací misky dáme nejdřív vychladlý bulgur, na něj navršíme cuketovou směs a zakryjeme směsí s fetou. Na vrch dáme na kolečka pokrájená rajčátka a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme zakryté 30 minut při 180 stupních (horkovzdušná trouba), poté odkryjeme a dalších 15 minut pečeme, aby povrch zezlátl. Po upečení vyndáme a necháme alespoň 5 minut vychladnout. Podáváme teplé nebo studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!