Bulgur ochucený

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

bulgur (asi půl hrnku pro 2 osoby)
cibule
rajský protlak
provensálské koření
majoránka
sůl
máslo
olivový olej
olivy (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur zalijeme horkou vodou, přidáme kapku oleje, osolíme a krátce povaříme (2-3 min). Pak vypneme a necháme dojít pod pokličkou.

  2. Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, také krátce opečeme, přidáme 1 malý protlak (cca 1-2 lžíce) a zase chvíli restujeme.

  3. Přidáme trochu vody, koření a podusíme, cca 10-15 minut, až se protlak provaří. Následně vmícháme do bulguru a přidáme ještě trochu olivového oleje (zjemní chuť). Posypeme krájenými olivami.

  4. Podáváme jako hlavní chod nebo přílohu. Já k tomu opekla marinované tofu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!