Bulgur ochucený
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- bulgur (asi půl hrnku pro 2 osoby)
- cibule
- rajský protlak
- provensálské koření
- majoránka
- sůl
- máslo
- olivový olej
- olivy (nemusí být)
Postup Bulgur ochucený
Postup přípravy receptu
-
Bulgur zalijeme horkou vodou, přidáme kapku oleje, osolíme a krátce povaříme (2-3 min). Pak vypneme a necháme dojít pod pokličkou.
Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, také krátce opečeme, přidáme 1 malý protlak (cca 1-2 lžíce) a zase chvíli restujeme.
Přidáme trochu vody, koření a podusíme, cca 10-15 minut, až se protlak provaří. Následně vmícháme do bulguru a přidáme ještě trochu olivového oleje (zjemní chuť). Posypeme krájenými olivami.
Podáváme jako hlavní chod nebo přílohu. Já k tomu opekla marinované tofu.