Dalmátské čufty s bulgurem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Čufty:
- 400 g mletého hovězího a vepřového masa
- 1 žemle (rohlík) + 100 ml mléka na namočení
- 1 cibule
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- Omáčka:
- 1 drcená rajčata v plechovce
- 1 zelená paprika
- 1 sladkokyselá okurka
- 2 PL sterilovaného hrášku
- 2 PL zakysané smetany
- 1 PL kečupu
- špetka cukru
- mletý pepř
- sůl
- celé nové koření
- bobkový list
- voda na podlévání
- olej na opékání
Postup Dalmátské čufty s bulgurem
Postup přípravy receptu
-
Žemli (rohlík) nakrájíme na plátky a zvlhčíme ji mlékem, dobře rozmělníme a pak vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, pepř, papriku a sůl Z masa utvoříme 8 válečků, které opečeme ze všech stran v rozpáleném oleji.
Maso vyjmeme a do oleje vložíme cibuli, krátce orestujeme. Přidáme rajčata z plechovky, kečup a koření. Vrátíme nazpět maso. Dusíme 15 minut, podle potřeby podléváme vodou.
Přidáme papriku na proužky a dusíme asi 10 minut, aby byla na skus. Přidáme hrášek a okurku na kostky. Odstavíme, vybereme nové koření a bobkový list a přidáme zakysanou smetanu, dle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo cukrem, pokud je omáčka kyselejší. Podáváme s rýží, bulgurem, kuskusem.