Dalmátské čufty s bulgurem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Čufty:
400 g mletého hovězího a vepřového masa
1 žemle (rohlík) + 100 ml mléka na namočení
1 cibule
1 vejce
sůl
pepř
mletá paprika
Omáčka:
1 drcená rajčata v plechovce
1 zelená paprika
1 sladkokyselá okurka
2 PL sterilovaného hrášku
2 PL zakysané smetany
1 PL kečupu
špetka cukru
mletý pepř
sůl
celé nové koření
bobkový list
voda na podlévání
olej na opékání

Postup přípravy receptu

  1. Žemli (rohlík) nakrájíme na plátky a zvlhčíme ji mlékem, dobře rozmělníme a pak vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, pepř, papriku a sůl Z masa utvoříme 8 válečků, které opečeme ze všech stran v rozpáleném oleji.

  2. Maso vyjmeme a do oleje vložíme cibuli, krátce orestujeme. Přidáme rajčata z plechovky, kečup a koření. Vrátíme nazpět maso. Dusíme 15 minut, podle potřeby podléváme vodou.

  3. Přidáme papriku na proužky a dusíme asi 10 minut, aby byla na skus. Přidáme hrášek a okurku na kostky. Odstavíme, vybereme nové koření a bobkový list a přidáme zakysanou smetanu, dle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo cukrem, pokud je omáčka kyselejší. Podáváme s rýží, bulgurem, kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!