Medailonky v těstíčku z nivy

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600-800 g vepřového masa -nejlépe krkovice
sůl
pepř
60 g vlašských ořechů
trochu nasekané petrželky
100 g nivy
150 g hladké mouky
2 vejce
1 lžička cukru krupice
20 ml piva
špetka mleté sladké papriky
80 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naklepeme a nakrájíme na menší medailonky. Malinko je osolíme a opepříme. Ořechy válečkem na nudle rozmačkáme a dáme do misky. Přidáme petrželku, nastrouhanou Nivu, mouku, vejce, cukr a pivo.

  2. Přilijeme mléko, promícháme, vytvoříme těstíčko. Kousky masa obalíme v trošce hladké mouky, aby na nich těstíčko lépe drželo a namočíme je do těstíčka. Smažíme na oleji dorůžova.

  3. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo jakoukoliv oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!