Medailonky na smetaně s cibulovou natí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

9 menších plátků vepřové kotlety
mletý pepř, sůl
worcester
hladká mouka na obalení
máslo
1/2 smetany 33%
1 lžíce hladké mouky
1/2 masového bujonu
zelená cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme, pokapeme worcesterem a obalíme v hladké mouce. Na pánvi kotletky po obou stranách opečeme. Pak je zakryjeme poklicí a 10 minut dusíme. Přendáme je do ohnivzdorné mísy a dáme do tepla.

  2. Do tuku na pánvi přilijeme 1/2 hrnku vody, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a za stálého míchání povaříme. Přidáme rozdrobený bujon, nakrájenou cibulovou nať a smetanu. Vaříme, až je cibulová nať měkká. Podle chuti dosolíme a opepříme.

  3. Podáváme s hranolky, nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!